SISTASEPTEMBER

   Update: 2010-09-30 @08:06:35    
Men banne mig vad svårt det är att komma upp när det är mörkt och kallt! Ställde klockan på sju och hasade mig upp vid tjugo i åtta..vet egentligen inte vad jag skulle upp vid sju och göra? Börjar inte förren halv nio så det var väl mer en fråga om självdiciplin, vilket jag inte hade någon!

Sitter för tillfället och kikar på Vakna med the voice och dricker kaffe..det var ju den där frullen som är så nödvändig också men jag köpte en youghurt igår som jag hoppas på ska vara god. Youghurt slinker ju ner bra mycket bättre än en smörgås!

Seminarium om en halvtimme nu då..sen en halvtimmes pause och så nästa. Sen pluggar jag nog inget mer idag! Spar på det goda till i morgon!

Fick sms av min handledare på skolan igår och fick glatt veta att jag ska göra min VFU (verksamhetsförlagd utbildning/ "praktik") i en tvåa i år! :) Får alltså följa samma glada kids som förra terminen! :) Tänk nästa år den här tiden så är jag klar med den här gamla utbildningen! Längta!

Blä vad tråkigt!

   Update: 2010-09-29 @13:29:15    
Har setat med all denna grammatik hela förmiddagen! Jag är dessutom inte klar än! Men men nu blir det iaf en lite pause i pluggandet för att åka mot bärget och hämta mamma och syrran(1)

..tänkte åka till elgiganten sen också och förhoppningsvis hitta en prisvärd extern hårddisk och ett fungerande headset. Mitt gamla har krånglat som bara den på senare tid! En extra hårddisk är, om möjligt, ännu mer nödvändigt. Jag har så mycket bilder, filmklipp och annat välbehövligt skräp på datorn så det knappt finns plats att spara ett worddokument!

Innan jag började med läsandet så plockade jag undan överallt. Nu ser det likadant ut som innan jag började! Jag är grym på att städa men tyvärr lika grym på att stöka ner! Näh nu drar jag..


Brrrr...

   Update: 2010-09-29 @09:20:18    
I morse när jag vaknade trodde jag att jag skulle frysa ihjäl! Gick in i duschen och blev kvar där, mest för att jag var rädd för att jag skulle bli en levande isbit om jag vred av vattnet! Det blev jag inte. Däremot blev jag det när jag gick ut på altanen efter duschen (jag vet, skyll dig själv dumfan). Så nu sitter jag här..en levande isbit som försöker frosta av mig själv med hjälp av varmt kaffe. För övrigt är det en ganska fin dag. Om man slipper gå ut!


Gå å lägg däh!

   Update: 2010-09-29 @00:15:18    

Har precis lagt på luren efter lite småtjatter med Camilla. Under denna stund har klockan svishat iväg! Jag borde gå och lägga mig nu och det ska jag! Jag måste få lite struktur på livet känner jag..det funkar inte så bra att lägga sig runt halv tre för att sedan hasa sig upp och plugga på morgonen! Jag "glömmer" dessutom bort att äta på morgonen/förmiddagen då hungern inte infinner sig förren jag varit vaken i minst ett par timmar. Frukost vid lunchtid är ju heller ingen hit!

Jag tror jag måste göra ett mat- och sovschema eller nått? Kanske göra ett strongt försök till att börja gilla planering..? Jag är näst intill livrädd för att planera..Life is what happens when we are busy making plans är väl valda ord men någon måtta får det väl ändå vara! Jag börjar med att dra täcket över huvudet! Det är ju i alla fall något!


5 dagar senare..

   Update: 2010-09-28 @15:45:03    
Pommes vad dålig jag är på att blogga ibland! Men nu så.. Har precis skrivit klart en bokreflektion inför torsdagens ena seminarium så nu behöver jag bara förbereda mig för det andra! Phu..det är är mycket nu. När allt rullar igång kommer jag dessutom ha två seminarium till att tass med. Alltså, ett på måndagen, ett på tisdagen, ett på onsdagen och två på torsdagen..så ska jag hinna läsa och plugga på en massa däremellan också! Det ska väl gå bra antar jag..jag är mest rädd att jag ska missa något i all denna härva!

Nu känner jag mig iaf färdigpluggad för idag så jag tror jag tar tag i resten i morgon! Man kanske skulle ta och göra lite nytta utomhus? Plocka bort studsmattan innan den ruttnar i takt med naturen?! Min lilla Mojo börjar nog bli kissnödig så jag måste väl ge mig ut på en kall promenad till att börja med! Fy fan för den här årstiden rent ut sagt! Och inte leder den till något bättre precis!

I fredags hade jag en hel hop med mysigt sällskap till idol! Malin, Linda, Celine, Madde och André. Kameran var framme så en hel del kort blev knäppta..mitt skit internet tillåter mig inte att ladda upp alla bilder fort nog så jag bjuder, tills vidare, på en! Världens vackraste Celine♥


Morrn morrn

   Update: 2010-09-23 @07:57:48    
Fy vad trött jag är..hade gärna sovit någon timme till men vad ska man säga, plikten kallar. Skolplikten dessutom.

Det här vädret gör det inte lättare att kliva upp vill jag nog påstå. Mörkret gör ju för fasen så att man fortfarande tycker att det är natt, oavsett tid på dygnet. Det gör mig ingenting att kvällarna, eller faktiskt till och med de sena eftermiddagarna är mörka, men jag vill att mina mornar ska var ljusa och fulla med livsglädje tack!

Nu hör jag kaffebryggaren dra sin sista suck så nu ska jag pimpla ett par koppar och förhoppningsvis bli en människa åtminstone på insidan, utsidan får bli ett senare problem tror jag! Halleluja för nätbaserade studier!

Mycket korv idag..

   Update: 2010-09-22 @22:01:35    

Hemkommen från grannhuset lite längre upp. Födelsedagsbarnet idag (snart är september över) var kusin VickeViiire som fyller hela 18 år! Grattis Viktor! Korv med bröd och tårta i mängder..ett kalas helt i min smak! 

Nu har jag laddat upp en massa skolarbete och tänkte plöja mig igenom en del av det iaf. Inte så kul men jag har iaf ett nytt kollegeblock vilket gör det hela lite roligare! (Jag är av den sorten så jag renskrev matteböckerna när jag gick i skolan) Jag tänkte nu därför skriva in alla mina nerkluddade anteckningar i mitt nya fina block!

I morgon har jag inget mindre än två seminarium. Mitt vanliga i grammatik och så börjar en ny kurs, English language learning and teaching. Den handlar, precis som den låter, om själva "lära ut delen" av engelska vilket jag förhoppningsvis kommer att göra en vacker dag.

Om jag ska komma upp i tid i morrn så är det nog bäst att jag sätter fart här. En fortsatt trevlig kväll till er som tänker vara vakna och en god natts sömn till er andra! Hej på en stund!


När maten går fortare att laga än att äta..

   Update: 2010-09-22 @16:14:23    
Ibland överträffar jag mig själv när det kommer till matlagning unkarlsstyle! Idag är en sån dag! När maten går fortare att laga än att äta! Du behöver:

Ungarkarlslunch (1 pers)

Ett paket snabb(!)makaroner
En nypa salt
1-2 grillkorvar
En skvätt matfett

Garnering:

Ketchup

Så här gör du:

Sätt på två små plattor på spisen. Fyll den minsta kastrullen du har med vatten (inget speciellt mått, höfta till bara), släng i nypan med salt och ställ den på den ena plattan och sätt för guds skull på ett lock så vattnet kokar upp fort nog!

Ställ nu på den näst minsta kastrullen du har på den andra plattan och häll i skvätten med matfett. Kan rekommendera flytande margarin, smälter fort som attan. Eftersom "fort som attan" går riktigt fort så kan du i princip på en gång ta fram grillkorvarna och en sax..sen är det bara att börja klippa rätt ner i kastrullen! (går mycket fortare än att släpa fram kniv och skärbräda! Mindre disk också..

När vattnet kokar tar du paketet med snabb(!)makaroner och häver i så pass mycket så att vattnet inte kommer att koka bort. Ingen fara det ser man! Nu kan du röra runt bland korvstumparna i 3-4 minuter! När du gjort det, ta av kastrullerna från plattorna! Det är klart!

Häll av vattnet från makaronerna och servera!! Garnera med ketchup efter smak och tycke! (I mitt fall mer än vad "vanliga människor" verkar tycka vara aptitligt)..Smaklig måltid!


!/&%¤#"!"#¤%!

   Update: 2010-09-22 @12:43:43    

Jag har ingen karaktär! Jag gör av någon anledning allt annat än vad jag ska göra just nu! Jag har blivit allergisk mot måsten på nått vis?

I morse fastnade jag framför datorn. Visserligen skulle jag sitta där men det var ju tänkt att jag skulle plugga aningen mer än vad jag har gjort! Vad som gör mig ännu mer matt på mig själv är att jag, av någon anledning, lämnade telefonen bredvid sängen när jag gick upp..på ljudlös dessutom!! Jag har för det första alltid telefonen med mig och för det andra så stänger jag aldrig av ljudet mer än när jag måste! Men nu så!

Efter ett par timmar(!) tyckte jag att det hade varit väldigt tyst väldigt länge. Kom på vad som saknades, hämtade telefonen och hade bland annat fått ett sms från C som frågade om jag skulle med ut och rida..för mer än två timmar sen! Då kände jag för att grina som den barnrumpa jag är!

Jag vet förresten varför jag inte har någon karaktär, det vilar nämligen en förbannelse över mig! Har jag berättat om den någon gång? Kan göra det sen, hinner inte riktigt nu..måste hinna med att göra allt det där jag skulle göra när jag gjorde annat! Ja, ni ser...


En salig blandning

   Update: 2010-09-21 @12:11:18    

Jag insåg plötsligt att jag inte skrivit varken i eller om helgen?! Helgen var himla trevlig och det är väl kanske därför jag lyst i min frånvaro..

I fredags hade vi kräftskiva på granngårn! C hade fixat häften for the acation som innehöll både nubbevisor och roliga lekar! Det blev en hel del dans också och ännu mera god mat! Ett knytis av pajer, ostar, kex, sallader, röror och givetvis kräftor! Ett stort tack till alla som var med och skapade tradition! :)

I lördags blev det utgång i Grängesberg..lite tradition det med på marknadshelgen antar jag. Jag, Linda, Jenny och Mikaela hade lite "försnack" hemma hos Camilla (som inte var hemma och skulle möta upp oss senare haha) vi drog sedan vidare till Stopet där dansen och skrattet levde vidare till stängning. En väldigt trevlig kväll och i och med detta en väldigt trevlig helg!

Igår hade jag seminarium på förmiddagen och åkte sedan på kalasrunda på eftermiddagen! Först till den nyblivna femåringen och sedan till den nyblivna treåringen! Kära nån vad alla barn börjar bli stora! Båda två verkade iaf vara mycket glada födelsedagsbarn och visade glatt upp sina fina presenter :)

Nej, nu får det här summeringsinlägget vara over and done with! Avslutar med lite bilder från i fredags som jag egenhändigt stulit av min storasyster! Later..


Kort och koncist

   Update: 2010-09-20 @15:10:16    

Vilda diskussioner om ni vet vad.. Det är ju inte många statusuppdateringar och rubriker som inte handlar om valresultaten just nu! Jag tänker inte säga så mycket er än att jag är en kommunanställd lärarstudent så mitt val var ganska enkelt. Jag antar att alla röstar till sin fördel förutom en viss procent som röstar för att andra ska vara utan..

Nog om det..inte mycket att göra åt nu! Nu har jag ganska mycket annat att göra för den delen. Två små födelsedagskusinbarn idag så grattis till dem :) Alexander fyller fem år och Thilde tre! Grannkatten fyller ett år också, det får vi inte glömma! Grattis Conny!


Det sprutar terminologi ur mina öron..

   Update: 2010-09-16 @09:55:41    

Sitter och väntar på seminar four! Kanske borde börja skriva allt på engelska för att öva mig? Nej, ja håller mig till min vanliga svengelska ist!

Jag har inga problem med grammatiken på det plan att jag kan rätta grammatiskt felaktiga meningar (vilket är ungefär vad övningarna i vårt kompendium handlar om) grejjen är den att dem vill ha en förklaring! Vad ändrade du och varför? Där kommer terminologin in! Exempelvis, plural countable nouns and uncountable nouns used in generic reference do not take the definite article". Mmm mycket viktig regel! Inte konstigt att jag har huvudvärk när jag vaknar!

Idag skiner inte solen om man säger så! Jag var pissblöt när jag och Jojje kom in från morgonpromenaden! Nedrans höst men ännu mera nedrans vinter! Det står inte på!


Blindfoldead..

   Update: 2010-09-15 @23:34:46    
God afton people..Nu har det varit lite glest mellan inläggen men har några små blogglatmaskar kvar som jag inte lyckats tagit kol på ännu.

Har pluggat fram tills nyss och ska snart gå och sova. Seminarium i morgon och jag började plugga redan i morse men dagen försvann plötsligt iväg på andra banor. Jag har bland annat gjort två av mina bästa "to do's" idag! Spenderat pengar och ridit med tjejorna..

Nu ska jag som sagt gå och lägga mig så jag kommer upp i tid i morgon. Först måste jag dock leta mig ut i den den svarta natten så Mojo får slå en drill. Min utebelysning är nämligen död och man ser absolut ingenting! Jag har köpt en ny lampa, nu måste jag bara hämta hit kusin Steffe så han får utöva sin elekrikermagic! Nej, det är väl lika bra att börja hatta sig fram därute då!

Godmorgon Måndag

   Update: 2010-09-13 @09:19:53    

Ny vecka, nya möjligheter? Ja, vi kan ju i alla fall hoppas på det. Sitter för tillfället och pluggar lite engelska så möjligheten att jag ska fatta mer är ju åtminstonde större.

Igår hade jag en trevlig förmiddag med, inte bara en, utan två ridturer. En tillsammans med C då jag red Skrauti och en tillsammans med mamma, Marina och hundar då Drómi fick följa med. Första vändan innebar en hel del skogsklättring och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite skitnödig i dem hala nedförsbackarna som stupade i nittio grader (aningen överdrivet)! Jag gav lösa tyglar, lutade mig bakåt, blundade och hoppades på att jag inte skulle ha ett halvt ton häst på mig när jag kikade fram igen..så modig var jag! ;)

Resten av gårdagen innehöll en massa huvudvärk och en promenad i hopp om att den skulle gå över. Det gjorde den inte så det fick bli en tidig kväll.

Nu ska jag peta i mig någon form av frukost. Det viktigaste målet på hela dagen men även det jobbigaste om ni frågar mig. Jag vill helst äta första gången runt tolvtiden men då kallas det visst inte för frukost längre. Nu när jag varit vaken i ett par timmar så ska det kanske gå ner lite youghurt iaf?! Det visar sig snart..
Hemskt Mucho Hello

   Update: 2010-09-11 @11:52:36    

Dagen igår spenderades mestadels utomhus! Började morgonen med en tur i skogen med bästa grannarna och deras fina hästar. Sedan blev det en hel del lek och stoj med lillasyster M och Ebba.

Till kvällen blev det mys med idol, sällskapsspel och en hel del gott att tugga på. Madde, Anrdé och Johanna kom och gjorde mig och mamsen sällskap till idol och efter jobb kom även Hanna och Johan hit en sväng. 

Vad ska man hitta på idag då? Kanske plugga lite..det kanske fastnar bättre på lördagar? Jag har nog aldrig testat den teorin faktiskt. Vi får se hur jag gör. Aslutar med några bilder från igår!  
Countable nouns..

   Update: 2010-09-09 @12:33:37    
Och mycket mycket annat..engelsk grammatik! Grammatik överhuvudtaget..suck, pust och stön! Den svenska grammatiken är tack och lov redan avklarad. Den engelska kommer pågå i ungefär fyra veckor till för att sedan avslutas med en supervised exam! Hujedamig!

Ännu ett seminarium avklarat iaf. Tack och lov för dem måste jag säga. Det är under dem stunderna bitarna faller på plats. Några i min grupp läser denna kurs som "icke lärarstudenter". En bor i Madrid, en annan i Paris och så vidare och så vidare. Han bad oss aldrig att berätta var vi befann oss så det sket jag i under introduktionen för två veckor sen. Hi I'm Jenny and I live i Ludvika, Dalarna..how is the weather in Spain?! Då hade jag nog börjat gråta!

Nu ska jag fortsätta ta tag i livets alla meningar..förra veckan rensade jag avloppet till exempel. Idag ska jag skrapa bort fastlimmad smuts från badrumsgolvet! Yippie Kay Yay M..

Kungarna Av Tylösand

   Update: 2010-09-08 @23:27:58    
Ska alldeles strax gå och sova en skvätt. Har pluggat hela eftermiddagen inför seminariet i morgon förmiddag och känner mig ganska slut i huvudet för tillfället.

Madde och André har precis åkt hem. Vi har haft lite tvmys och kikat på bland annat Idol och Kungarna av Tylösand. Vart hittar dem alla dårar? Det sistnämnda är ett program jag troligtvis inte kommer att följa haha.. jag får en slags illamåendekänsla som på något konstigt vis är blandad med sympati när jag ser sånna pinsamheter. Lite ont i hjärtat nästan.

Om vi ska snacka idol så har jag redan skaffat mig en del favoriter. Bland andra Olle, den hemlöse bagaren ni vet. Vilken röst och vilket gitarrspel!!


Ett litet tidsfördriv..

   Update: 2010-09-08 @15:16:22    
Nu har jag snart gjort slut på dadios papper i skrivaren. Sitter på papsens jobb och skriver ut ett kompendium på alldeles för många sidor! Pappa kikade nyss in här på kontoret och sa "Vad är det för skillnad på blogg och facebook?" Han är inte så hajj om man säger så! Haha..

Har fortfarande inte hämtat telefonen så jag gissar på att jag har några samtal att ringa nu när jag gör det. Min telefon går nämligen varm dagarna i ända av någon anledning.

Resten av dagen kommer gå åt till att plugga mig igenom detta kompendium som i skrivandets stund matas ut sida för sida. Jag skulle ljuga om jag sa att jag såg fram emot det. Nu ska jag dra! Höjja

10.09.08

   Update: 2010-09-08 @12:00:22    

Det lönar sig att älta lite ibland! Fick ett samtal av min svågers mamma igår som sa att hon hade läst på bloggen att jag behövde en list till duschen. Hon berättade att dem sålde mycket billigare varianter (jobbar på trä, bygg, järn) och att hon kunde beställa hem en åt mig. Tack snälla Anette! Då fick jag det ur världen! Jag hade ju även fått en kommentar med ett bra tips om detta och jag antar att det blev en sån Jenny :)

Igår drog jag och syster J hem till familjen finnemang på eftermiddagen och lekte lite med Linda och barnen. Vi hade fått skjuts av Ebba och Johan som även dem stannade en stund. Till kvällen fick vi ännu mer fint sällskap av Therese och Mallan. Linda dukade fram ost och kex, vi drack lite gött vin och spelade spel som lockade fram många härliga skratt. Jag hade en riktigt trevlig kväll med andra ord. Tack för det tjejer!

Nu ska jag dra igång en english grammar lecture som troligtvis är lika rolig som den låter. Sen måste jag åka till KB och hämta Mojo och min telefon! Jag glömde nämligen den hemma hos mamsen igår när var där och brydde mig helt enkekt inte om att åka tillbaka för att hämta den! Avslutar med en bild på tjejerna som J tog igår.  Förmiddagens to do;

   Update: 2010-09-07 @11:20:10    

Jag har hunnit med lite grann i alla fall. Nu ska vi se:


• Vattenfyllt badrum   √

• Kläder över hela golvet (i alla rum)   √

• Slagit sönder ett glas   √

• Fyllt upp diskhon med smutsigt porslin och annat   √Se där, nu har jag nått att göra resten av förmiddagen också! Man få ju inte vara dum.


Tisdagendensjundeseptemper

   Update: 2010-09-07 @08:52:12    

Vaken med en känsla av vemod. Så känner jag ganska ofta faktiskt. Jag är stressad så fort jag vaknar även dem gånger jag inte behöver. Som idag till exempel.

Första gången jag vaknade idag var klockan kvart över fem och jag var helt klarvaken! Jag höll dessutom på att frysa ihjäl så jag gick upp och pepprade på lite värme och kröp tillbaka ner i sängen för att tvångssomnaom. Kvart över fem liksom, det är ju så nära mitt i natten man kan komma när man inte behöver gå upp!

För att följa upp och vidareinformera så var jag ju på jakt efter en sån där grej till duschen igår och hittade faktiskt en på första försöket! Jag tänkte berätta vad det kallas nu men det har jag tydligen glömt? Well well anyway så har jag inte köpt någon! Om vi säger så här, jag köper inte en bit hårdplast med en slice gummi (som inte ens ser ut att få jobbet gjort) för fyrahundranittio kronor! Aldrig! Nu ska jag måla naglarna..
När alla vännerna gått hem..

   Update: 2010-09-06 @22:27:23    
Idag har det varit fullt hus här hemma! Jag, André, Madde, Mamma, Pappa, Janne, Marina, Ebba, Johan, Hanna, Amanda och Johanna på 58 kvadratmeter samtidigt! Lite trångt men ack så mysigt! Mamma blev glad över alla blommor och presenter. Min innehöll en spikmatta och en "stressboll" så nu kan mami slappa gärnet!

Jag och Hanna tog en liten promenad efter vi kikat klart på svenska Biggest Loser ..nu skulle man kunna tro att det var samvetet som slog till efter fikat men vi skulle faktiskt upp till C! ;)

Nu när jag kom hem fanns spår efter gästerna fortfarande kvar i form av en hel hög med disk! Nog för att mamsen ska slippa på hennes birthday men hallå hoho jag har ju tre systrar! Grymt!


What to do and when to do it..

   Update: 2010-09-06 @12:07:30    
Nyss hemkommen från C. Vi har varit ute på en härlig morgontur med hästarna och solen värmer riktigt ordentligt idag! Jag hoppas den är här för att stanna i några dagar! Nu är hovslagaren där och gör kusarna fina om fötterna och jag ska snart ha mitt första seminarium i engelsk grammatik.

Snart ska jag skynda mig att fixa till lite lunch innan jag ska slå ner stjärten här igen. På eftermiddagen blir det kalas med familjen. Ringde nyss mamsen och frågade om vi inte skulle fira här hemma hos mig ist så nu jag ska skynda mig att plocka bort lite onödiga skolböcker som ligger och skräpar också så vi har plats för tårtan! :)

Jag måste verkligen skaffa en kalender av något slag. Jag planerar och bokar saker utan att skriva upp dem och trots att jag är lite utav stålkvinnan så funkar det inte riktigt ;) Har inte hittat någon som passar på bokhandeln här så jag antar att jag får brumma till borlänge någon dag. Kikade runt lite på nätet igår och hittade en i rätt storlek som jag till en början tyckte var ganska billig. När jag var på väg att klippa till så ramlade dock en hel del frakt plus moms med på priset och den var plötslig inte prisvärd någonstans! Attans bananer!Morning Glory

   Update: 2010-09-06 @07:48:43    

Vakna med the voice! Det här är en bra morgon! Vaknade innan klockan och kom på att det förstnämnda var på tv och nu sitter jag här i soffan med en kopp kaffe och kikar i godan ro! I godan ro. Allt borde göras i godan ro! Det ska jag nog jobba på..

Idag fyller min sötnöt till mamma år! Grattis världens bästa mami ♥ Ett grattis även till mammas tvillingbror, med andra ord min morbror, Mats som obv också fyller år idag! September är nog den månaden på året där största delen släkt och vänner klämt ut sina ungar. Kalas här och kalas där. Ett himla kalasande! Jag gillar´t!

Nu ska jag sörpla i mig mitt kaffe, tänka över mina synder och planera nya! Äta lite frukost kanske? Det är jag hemskt dålig på men nu börjar det faktiskt kurra lite i magen. Later..


Smutsigt hår och äckliga gummilister

   Update: 2010-09-05 @21:01:29    

Jag behöver tvätta mitt hår! Kul för er att veta men jag kände för att börja detta inlägg med lite dirt! Jag kan dessutom inte tvätta barret förren i morgon! Jag måste nämligen åka och leta på en sån där "kantgrej" till duschen. En sån där man ställer nere på golvet för att undvika översvämning. Var fasen säljer dem sånna?! Och vad ska jag fråga efter? "Hej, jag tänkte bara höra om ni har en sån där duschkantsgrej i gummi som man ställer på golvet i duschen?".

Under min storstädning av badrum i fredags så blev jag nämligen galen (igen) och rev bort den gamla fastlimmade för den var för äcklig för att ens få vistas under mitt tak! Senare när jag skulle färga håret så insåg jag ganska snabbt att den var ganska bra att ha den där äckliga gummilisten. Jag fick nämligen stå med duschslangen i den ena handen och en gummiskrapa i den andra och skrapa vatten för glatta livet samtidigt som jag sköljde ur hårfärgen! Det var inte så lätt må ni tro och troligen en syn för gudarna! Efter det har jag tvättat mig i handfatet hela helgen! Ser nog ganska kul ut det med!

I morse vaknade jag med bultande huvud! Katastrofalt med tanke på att jag är en sån som skryter rumpan av mig för att jag aldrig blir dålig dagen efter kvällen före! Det var helt klart värt det iaf för gårdagskvällen var helfestlig! Thank you tokgrannar!

Idag har jag grattat granne/hyresvärd/ingift moster som fyller år! Grattis Biners och tack för fikat! Efter kalaset blev det en ridtur med H och det gick riktigt bra! Snappade upp en hel del igår och fick ännu mer bra info av C innan vi drog iväg så idag fick nog Drómi för första gången bli riden som en islandshäst av mig! Stackarn har väl varit alldeles förvirrad innan!

Nu ska jag friska upp huvudet lite inför morgondagens seminarium. Måste erkänna att jag är lite segstartad den här terminen. Less är nog ett bra ord. Jag har så mycket jag måste göra ändå och nu ska jag hinna plugga också! Men men det måste väl gå! Ett år kvar!


Ett snabbt hallelåja!

   Update: 2010-09-04 @18:57:57    
Hemma från Pärlby! Ska i princip bara skvätta av mig och grejja lite för att sedan dra hem till C och M där vi ska spendera kvällen med lite gott sällskap och dricka.

Det blir därför ett mycket kort inlägg for now men jag har iaf tömt kameran så jag kan ladda upp några bilder från dagen. Obv inte alla men några få! Önskar er en fortsatt trevlig lördag! Bye Bye
You say tomato I say..

   Update: 2010-09-03 @14:27:23    
En klippt baksida senare..Usch det lät mer asswax än vad det skulle! Hur som helst så har jag klippt klart gräsmattan och nu svettas jag som en dåre! Jag är dessutom pionröd i ansiktet förutom runt ögonen och munnen där jag ist tappat all färg och är likblek.

Där mina vänner har ni svaret till mitt nästan IG i gymnastik när jag gick i högstadiet. Jag menar, hur ska man kunna vara en stencool fjortonåring när man går runt och ser ut som en illröd panda!?

Nu ska jag ta mig en dusch för att sedan åka och handla lite. I morgon bär det av på ridkurs. Inte som ryttare men som åskådare. C och Tritla står för kursandet och jag och H hoppas på att få lära oss ett och annat från läktaren :) Ska därför inhandla lite att lägga i picknickkorgen! Hej på en stund!

Det går för fort!

   Update: 2010-09-03 @11:27:10    
Timmarna, dagarna, veckorna går för fort! Jag hinner inte med allt som ska hinnas med om man säger så! Den här veckan har jag iaf lyckats med lite hemmafix. Jag är inte klar på långa vägar dock!

Nu ska jag snart bege mig ut och klippa klart gräset på baksidan av huset. Framsidan svettades jag klart igår. Stor gård plus litet hus innebär mycket tomt och mycket gräs att klippa! Phju..

Har börjat satt upp lite saker på väggarna nu också! Haha jag har bott här i ett halvår och först nu börjar jag hamra och skruva och ställa fram saker :P Nu måste jag ta tag i saker och ting om allt ska hinnas med men nedan kommer ett par smakprov av nya detaljer. Trevlig förmiddag!
Crazy Bubbles!

   Update: 2010-09-01 @22:42:53    

Ännu en dag har passerat! I morse hade jag kursintroduktion till Engelska 1 och jag känner mig faktiskt rätt entusiastisk! Kommer väl igen om några veckor så får vi väl se om jag känner lika då.

Annars varit ganska segstartad till en början. Jag möblade om i min skokartong till sovrum i förmiddags och höll på att slita av mig håret i stundens hetta. Kan väl lägga till en sängram på inköpslistan då benen som satt på nu mer är historia och jag sover på madrassen på golvet!

Eftermiddagen har jag spenderat med självaste BubblanBus då mamma H och pappa J jobbat båda två. Vi har lekt i hennes nybyggda sandlåda och käkat glass! Det finns då ingen som Ebba! Under kvällsmaten började hon helt spontant:

Hon: Var bor Johanna (min syster) nu?         Jag: Hon bor i en annan lägenhet i Grängesberg.

Hon: Jag har aldrig varit där!                       Jag: Vi få väl hälsa på henne någon dag då.

Hon: Mmm jag undrar var det luktar där. Kanske magnet? Eller spray, det luktar ju inte så gott!

Ebba har fått dille på lukter nämligen. I fredags när hon och pappa Johan skulle skjutsa ner mig till Notgården så var Johans vän Christoffer med och Ebbas första fråga till honom var om hon kunde få lukta i hans bil! Hahaha  

Jag vet dock vem hon ärvt gelenskaperna av. Nu ikväll när mamma H kom hem sa hon plötsligt "Får man dricka ett glas rödvin när man står på crosstrainern?" Haha klart man får!