Torsdag

   Update: 2010-04-22 @11:06:25    

När jag skrev rubriken var jag tvungen att tänka efter?! Men nog är det torsdag allt. Snacka om dagvild. Kom precis hem till madre. Joj ska vara här när jag är på praktiken. Den övriga dagen kommer mestadels att bestå av att läsa roliga böcker. (feel the ironi) men men snart är det over and done with, sommar och jöbb istället. Men helt i min smak! :) Jacobi ringde från Lingon idag. Det visade sig att jag bara behöver ta ut en vecka semester då schemat börjar en vecka senare än jag trodde. Så lite ledig blir jag allt. Inte fel att börja sommaren med en vecka of peace and love heller!

Nu ska jag hoppa i dojjorna snart och traska mot Björkås. Steg steg steg...det blev inte många under Norgevistelsen vill jag lova. Det var på tok för krångligt att skutta runt i bilen under resans/resornas gång. Jag har ju därför inte bidragit med allt för mycket inne på tappa.se. Tur att mina andra små Lingon är hurtiga och knatar på! :) Nääää....hej på en stund!


En gris, En ko, en Anka

   Update: 2010-04-21 @21:58:46    

Dagen idag har varit ganska grå och trist. Det här vädret gör mig galen! Ge mig sommar och sol nu! Fick mig ett gott skratt i ala fall. Var med Angelica "Ankan" Söderlund till piercingtanten i stan. Hon har planerat att ta hål i näsan, eller närmare bestämt i septum om vi skall vara precisa och på ren svenska så vill hon se ut som en liten tjur. I alla fall...detta "ingrepp" gör tydligen mycket ont och Angelica fick en liten tuss papper som hon skulle torka eventuella tårar med. Jag hade behövt den tussen! Jag skrattade så jag kiknade och det smittade av sig på tanten också må ni tro. Den nu mer tjurliknande Ankan skrek som en stucken gris! Vid ett tillfälle vrålade hon till och med "Men nu gör du ju illa mig!!!" Haha vad hade hon trott liksom? Syrran hade sprungit för att ta ut pengar och satt därför ute i väntrummet under denna komiska stund. Hon fick sig dock ett gott skratt hon också. Hon och alla andra därute då Angelica tydligen hördes mer än väl! Fasen att jag inte filmade!

En rolig sak på ett halvt dygn! Jesus så tröttsamt. Det blir ju inte bättre av föreläsningar och litteraturläsningar heller! I morgon ska jag åtminstone få träffa alla små elever och min kära handledare ute på skolan! Det är glädje!One last !"#¤% innan jag blir sommarglad igen.

   Update: 2010-04-21 @14:25:34    
Jag är ju förfärligt dålig på blöggers just nu. Både att läsa och skriva vill jag lova. Men i det stora hela så tycker jag nog att tjusningen med bloggar rent allmänt håller på att dör. Ord blir dumma och saknar mening och allt handlar plötsligt om att få så många som möjligt ätt läsa, eller...det verkar ju faktiskt snarare handla om att få så många som möjligt att gå in på din sida för att ge dig ännu en unik besökare. Om någon läser eller inte kanske kvittar? Fast jag har förstått att kommentarer är viktigt. Kom in och lämna en kommentar, behöver varken vara genomtänkt eller ens handla om inlägget i fråga bara du visar att du varit här. Men det är ju inte bara bloggarnas skribenter som är smarta. Hur många gånger har man inte fått en kommentar i stil med "fin blogg kika gärna in hos mig" eller "hej hoppas din dag blir bra!" As if you care?! Nej, det var roligare förr. Innan bloggarna började skrivas efter färdiga mallar över hur man ska gå tillväga för att locka så många läsare, ursäkta... besökare, till sin blogg. Skriv för skrivandets skull, se en klyftig(!) kommentar som en bonus och läsare(!) som intressenter av det du skriver om. Jag ser absolut inget fel i att tjäna pengar på sin blogg! Tvärtom! Men jag ger mig tusan på att "storbloggarna" inte började känna någon press förrän läsarna började öka...inte innan de ens hade några.


Skin skin som den sol du é

   Update: 2010-04-12 @22:14:41    

Sol ute, Sol inne, Sol i hjärta Sol i sinne. Det är tamejtusan det klokase någon sagt tror jag! Jag känner hur jag blir lugn och glad och harmonisk och allt detta tack vare vädret, årstiden vi äntligen befinner oss i och årtstiden som komma skall! Hallefreakinluja!

Idag har jag och mamma knogat! Krattat löv och snö(!) och jag, halvpyromanen, har eldat upp en massa skräp. Lite mer snösmältning och sen lite blommor så är utsidan i ordning! Insidan däremot är ett helt annat kapitel. Ett kapitel som inte kan avslutas förren jag går av studiepengen och på månadslönen. Inte så lång tid kvar tills dess tack och lov. Golv, lamellgardiner, vit färg, någon form av skiva (av trä...eller gips?), en schysst tapet och helst helt nya vardagsrumsmöbler. Det sistnämnda får jag nog dock drömma vidare om ett tag till.

I morgonbitti väntar kursens första seminarium. Kursen i fråga går under benämningen "vägar till skriftspråket" och är den sista kursen för den här terminen. Efter sommaren väntar förhoppningsvis en engelskakurs och sen Pedagogiskt arbete 3 och den här tiden nästa år så är jag ett stenkast ifrån en färdig utbildning! Då blir det fira av vill jag lova!


Soliga Söndag

   Update: 2010-04-11 @22:26:52    
Dagen idag har varit härlig! Moder Natur blev tydligen lite skitnödig av mina hot och solen har stått högt på himlen! Började dagen med förmidagskaffe hemma hos Camilla och mina älsklingsgrabbar! Nikola berättade om när mamma C hade åkt vattenrutschbana igår "Hon skrek som en bejbi" haha

Promenaden med grannar och hundar idag var jättetrevlig och Jojo gjorde mig stolt! Han skällde en del i början av promenaden men bara om nån av det andra hundarna tittade på honom haha. Efter en stund blev han tyst och gick lugnt och snällt med. Efter avslutad promenad hämtade vi chinamat som jag smaskade i mig utomhus! Finnemang! På kvällskvisten åkte jag, Hanna och Ebba till Getbo där Mallan bjurra på kaffe. Ebba blev väldigt förtjust i Malins mamma Pirki (Egentligen Birgit men Ebbas ord är lag!) Nu är jag otroligt trött efter mycket frisk luft och solsken! 
Hoppas jag får säga samma sak i morgonkväll!

En lördag av klass

   Update: 2010-04-10 @22:26:46    

Sitter lite skönt på lut. Ett glas med kall cola på min högra sida och en skål med ostkrokar till vänster. Bara det låter classy men det tar inte slut där vänner. Innan jag tog denna lilla (men dock så meningsfulla ;) bloggpause så satt jag här och pluggade. På en lördag! Jajjemen så är det och helt okej faktiskt då jag ändå inte har något annat som lockar just nu. Lördagar brukar ju vanligtvis spenderas med att döda några hjärceller så varför inte låta dem göra några extra sit-ups emellanåt?

På tal om sit-ups. Som ni läste ovan så består ju inte mina snacks av kalorisnåla gurkstavar precis. Tänk vad karaktären tryter. Jag har dock insett att jag inte är någon banterska! Vanlig mat och motion fubkar här så jag håller mig till det. Schäs doooodles plaseras dock inte under kategorin "vanlig mat" men vad fan...det är ju lördag! Jag kan ju inte vara både smart och nyttig på en lördag. Nån måtta får det ju faktiskt vara.

I morgon hoppas jag på sol! Det hoppas jag visserligen på för all framtid men vi kan ju börja med i morgon i alla fall. Biners (Marina/morbrors fru/granne/hyresvärd) har nämligen fixat så vi ska gå på masspromenad med hundarna. Trevligt trevligt och framförallt nyttigt för Mojo. Han har ju en tendens att arbeta stämbanden av sig så fort han ser en annan fyrbent varelse så all träning med andra hundar är bra träning! Så kära moder natur, vi har varit osams förr så låt oss inte bli det igen. Tack!


Buhuuu...

   Update: 2010-04-10 @12:30:25    
Jag undrar om det vilar någon förbannelse över mig? Det är nämligen så att jag, vid närmare eftertanke, upptäckt att jag blir enormt skoltrött i samma stund som jag har ett år kvar i skolan. I högstadiet ville jag kräkas på skolarbete i åttan. Samma sak i gymnasiet när jag gick i "tvåan" och nu...jag är nu inne på min femte termin på högskolan, har två kvar vilket är ett år och jag vill bara lägga mig ner och förmultna!

Annars mår ni? Nej, nog med självömkan nu :) Det är inte långt kvar nu till "sommarlov". I vanliga fall brukar jag avlösa skola med jobb men bestämde mig för att utnyttja en av de fördelar som ett fast jobb innebär, nämligen semester! Två veckor utan varken tankeverksamhet eller kraftansträngningar! Vem vet, jag kanske aldrig blir mig själv igen!

Ett snabbt hallå

   Update: 2010-04-09 @21:46:08    

Jag ska snart ta tag i mig själv och skriva ett inlägg. Det är bara så mycket av det lilla just nu så jag harknappt rört datorn på två veckor. Kanske en ny vårig design skulle pigga upp? Ja, vi får se. Återkommer iaf! Puss Hej


Glad Påsk

   Update: 2010-04-03 @14:00:04    

Glad Påsk vänner! Jag har än en gång inte bloggat på några dagar och jag funderar starkt på att lägga ner det här nu. Jag kan inte sitta och skriva om mina vardagar där det inte händer nånting och eftersom det faktiskt är ganska händelselöst just nu så kanske jag borde säga upp mig och återkomma när livet börjar. Det är vid 40 har jag hört...

Nej, skämt och sido jag hattar väl på som jag gör antar jag :) Igår var jag på kalas på trägårn'. Arbetskamrat Jacob hade fördelsedagskalas så grattis till honom! God mat, allsång, karaoke, arbetskamrater och nya människor. En heltrevlig kväll! Nu sitter jag hemma hos Larssonskan och filosoferar och snart bär det av hem till mami och papi. Nej som sagt, det här är ju skittråkigt! Adjö